09 April 2011

Mengenali Jerawat: Punca & Cara Mengatasi

Mengenali Jerawat: Punca & Cara Mengatasi
3 minggu untuk lebih cantik menawan, bebas jerawat..

Acne vulgaris (atau jerawat) adalah penyakit kulit yang umum , dikenali dengan keadaan kulit yang kemerah-merahan dan bersisik, berbintik hitam atau putih (black/whiteheads), bengkak (jerawat batu dan bernanah) berserta  luka pada kulit yang menyebabkan parut terhasil. Jerawat terhasil bukan sahaja pada kawasan kulit muka, malahan di bahagian atas dada, dan belakang badan. Selain parut, kesan utama jerawat ini mempengaruhi  psikologi manusia, seperti hilang keyakinan diri, malu dan kemurungan.  Liputan media yang sering mengaitkan faktor cantik memberi tekanan emosi dan perasaan kepada magsa jerawat.

Antara faktor penyebab jerawat yang dikenalpasti melalu kajian termasuklah perubahan  hormon, stress, makanan, pecemaran, produk makeup & penjagaan kulit dan ubat-ubatan.

Jenis-jenis jerawat oleh diketegorikan kepada:
Rawatan untuk jerawat dan jerawat kronik bukan sahaja perlu dibuat dari luar permukaan kulit, malah rawatan dalaman juga perlu diambil kira untuk mengatasi penyakit  kulit yang memalukan ini.

Tab EX & Tab Soap yang mengandungi protein glutathione unik terbukti dapat menyelesaikan masalah jerawat ini dalam tempoh yang singkat (dalam masa 3 minggu atau kurang) – tanpa perlu berbelanja besar. Protein glutathione unik Tabs diserap dan digunakan oleh hampir setiap sel dalam tubuh untuk mengurangkan radikal bebas dan mencegah kerosakan sel. Ini juga amat  penting untuk sistem kekebalan tubuh, dan salah satunya bertindak sebagai mekanisme pertahanan utama untuk radang dan jangkitan jerawat pada kulit. Bukan setakat itu, protein unik Tabs ini secara berterusan juga akan memprogram kulit supaya memulihkan sel kulit yang rosak, dan berusaha untuk memperbaiki jaringan yang rosak seperti parut, selain menyekat penghasilan melanin untuk kulit yang lebih cerah berseri.

Tab soap pula bertindak dengan membersihkan pori tersumbat secara efektif, membuang kulit mati dan kotoran daripada kulit, bagi memberi laluan kepada protein tab EX untuk bekerja dengan lebih pantas dalam memberikan anda kulit yang bebas masalah, licin dan cerah.


Testimoni pengguna produk Tabs untuk kes jerawat kronik:ANDA bagaimana?