Tiada Lagi Masalah Jerawat Kronik

Perubahan dapat dilihat dalam sepantas 2 minggu

Parut Jerawat Berkurangan Secara Dramatik

Hanya dengan UPC, RA dan Set Skincare Miracle EX

Skin Resurfacing Benefit

Our products delivers dramatic skin resurfacing benefits, no more open pores, scars and stubborn acne.

Mencerahkan Kulit Secara Keseluruhan

Whitens, even out overall skin color, intensely eliminate and prevent formation of pigmentation.

Tiada Lagi Parut 'Chicken-Pox'

Skin undoubtedly look fresh, healthy and glowingly radiant.

31 October 2010

Testi Chat 31 Oct 2010 - Selulit gone, halus pulak tu

30 October 2010

suami dah makin sayang hehe..

lebih glowing & lebih happy :)

TAB EX: Glutathione as anti fatigue, depression & anxiety

The Research on Glutathione:

Glutathione has been the subject of a very large degree of research for several decades. Glutathione is found in many foods but the body cannot utilise it properly. Some foods contain precursors for Glutathione, such as cysteine, glycine and N-acetylcysteine, but eating sufficient quantities of these foods to markedly increase Glutathione levels is very difficult to achieve. Seeing Glutathione is not well absorbed into the body when taken by mouth or by eating whole foods, many people have tried taking Glutathione intravenously with varied, but mostly poor results.

Some of the foods that contain precursors, such as cysteine, for Glutathione include poultry, wheat, broccoli, eggs, garlic, capsicum, red meat, fish, dairy products, beans, fruits, vegetables, asparagus, avocado and walnuts.

Essentially, Glutathione is a tri-peptide that is made up of gamma-glutamic acid, cysteine, and glycine, and is also known as gamma-glutamylcysteinelglycine or GSH. Glutathione has been called the body's master antioxidant with good reason, as it is found in every cell of the body. Glutathione actively stimulates the action of ingested antioxidants from whole foods and allows the proper utilisation of phyto-nutrients vital for health and longevity. Put simply, if the level of Glutathione in the body is too low, no amount of supplementation with antioxidants will have a marked effect on the health of the individual.

Some Benefits of Increased Levels of Glutathione -

Most people will feel the difference within 30 days

1.) Anti-fatigue
2.) Anti-obesity
3.) Anti-depression
4.) Anti-anxiety
5.) Anti-Alzheimer’s
6.) Anti-arthritis
7.) Anti--periodontic (gum disease)
8.) Anti-allergenic
9.) Anti-seborrheic (skin disease)
10.) Anti-pyretic (anti-fever)
11.) Anti-Parkinsonism
12.) Anti-diarrhea
13.) Anti-neuralgia (nerve pain)
14.) Anti-vertigo (dizziness)
15.) Anti-glaucoma
16.) Anti-pain (for example, dental pain)
17.) Anti-inflammatory (cox-2 inhibitor; like Vioxx & Celebrex but without side effects)
18.) Anti-ulcer (for example, ulcers of stomach, mouth, small bowel, large bowel)

More Benefits... whether you "feel" them or not.

1.) Anti-oxidant (can be measured)
2.) Anti-cancer (can be measured)
3.) Anti-aging (can be measured)
4.) Anti-hypertension (can be measured)
5.) Anti-hypoglycemia (can be measured)
6.) Anti-immune-system-depression (can be measured)
7.) Anti-blood fat (can be measured)
8.) Anti-atherosclerosis (blood vessel, heart disease) (can be measured)
9.) Anti-osteoporosis (can be measured)
10.) Anti-viral (can be measured)
11.) Anti-bacterial (can be measured)
12.) Anti-fungal (can be measured)
13.) Anti-kidney stones (can be measured)
14.) Anti-cataracts (can be measured)

Glutathione Facts:

Glutathione is a powerful regenerator of immune cells and is easily the most important agent in keeping the body detoxified and healthy. Glutathione is vitally important in the synthesis of DNA and the maintenance DNA, the synthesis of protein and amino acids, so the body can utilise them effectively. Also glutathione plays an important part in the removal of synthetic chemical toxins and carcinogens and resulting free radicals whilst playing a significant role in optimising the immune system. In addition, it is essential in protecting cells from oxidisation and activates enzymes vital for the removal of all toxic build up at the cellular level.

Glutathione also has exceptionally strong antiviral effects. High levels of glutathione in the body and subsequently in tissues and blood serum, have been shown to inhibit and prevent the replication of virtually all pathogens. By the same token, if the levels of glutathione are too low in the body, the body is far more susceptible to virus and pathogen invasion.

29 October 2010

Testi EX :D


28 October 2010

"Glutathione Benefits not just for beauty but for overall health!"

skin whitening: a glutathione benefit

"Learn how glutathione benefits your life!"

"Did you know that our glutathione levels begin to decrease at the age of twenty?"

Yes, our glutathione levels drop at approximately 10% to 15% per decade when we reach twenty years old.

Glutathione depletion is a natural process that comes with age. No wonder, we feel old as we age!

One of the many glutathione benefits is anti-aging.

Aging is an inevitable process in life. But, we can slow down its effects by taking care of our body. One way of doing so is taking glutathione supplements or foods containing antioxidants.

Check out these amazing glutathione benefits for you!


What are the benefits of glutathione to our bodies?

1. MORE ENERGY

Today's stressful lives, poor diet choices, sedentary lifestyle, lack of quality sleep bring its toll to our cells.

Add to these is the constant free radical damage that occurs inside our bodies without us knowing it.
glutathione benefit:more energy

The results are damaged cells, which in turn cause our body to lose its energy to perform many activities.

Glutathione quenches the free radicals in every cell in our body. Therefore, cell quality is restored.

Can you imagine what increased energy can do to your life? It can give you more quality and quantity of time to your family. And friends. And to your work and your hobbies.

The list is endless. What would you do if you can add more energy in your life? I'm sure your life will be more amazing!

2. CELLULAR DETOXIFICATION

Another glutathione benefit is cellular detox. In today's polluted world, toxins are everywhere- in the food that we eat,water that we drink, an in the air the we breathe. It is even present in the toys that our children play with!

Glutathione is one of the key components that neutralize the toxins. And it flushes the toxins out of the body through the bile.

If our body lacks glutathione, its ability to detoxify itself is seriously hampered. This could lead to an imbalance in out immune, endocrine and nervous systems, which could in turn lead to many health problems.

Our bodies therefore need sufficient glutathione so that our cells are constantly detoxified, even in our sleep.

3. STRENGTHEN IMMUNE SYSTEM

Our body's foremost protector against sickness is our immune system. The immune system needs glutathione to perform at its optimal level.

Studies have shown that increased glutathione levels in our body's T-cells, B-cells, and white blood cells (lymphocytes) make them stronger and therefore more effective in fighting foreign bodies, in general.

This is why glutathione is often used in the treatment of immune system diseases such as AIDS.

Can you imagine life without sickness? Do you wonder why some people don't get sick or don't get sick easily?

Simple. They have a strong immune system! Their bodies are charged with powerful white blood cells that destroy disease-causing germs.

Glutathione as the master antioxidant protects each and every cell in the body against harmful substances such as free radicals.

glutathione benefits: faster recovery from exercise
4. FASTER RECOVERY FROM STRENUOUS EXERCISE

A wonderful glutathione benefit is faster recovery from a strenuous activity such as exercise.

Glutathione plays a major role in creating energy and helping our body utilize oxygen. Oxygen is vital to all cells especially during exercise.

When we exercise, our hearts pump blood faster to bring oxygen to all parts of the body. When our cells don't get oxygen it requires, we all know that it's fatal.

Abundant glutathione levels in our body allow it to recover faster from a strenuous activity. It does do by fighting oxidative stress that occurs naturally from exercise.

The quicker our exercise recovery is, the quicker our body is able to resume to its normal activities.
faster recovery from exercise

This is particularly important to people who exercise strenuously on a regular basis.

Gym buffs, athletes, dancers and other physically active people can greatly benefit from glutathione.

We all know that among other factors, regular exercise is a key factor of good health and living long.

5. HEALTHIER CELLS


Another glutathione benefit is protected, healthy cells.

Uncontrolled inflammation is at the root of most health problems ranging from musclar discomfort to heart attack. Glutathione offsets the effects of inflammation at the cellular level.

For example, it protects red blood cells from hydrogen peroxide by reducing it into water. Hydrogen peroxide is a toxic by-product of many metabolic reactions in the cells.

glutathione benefits: healthy cells
By protecting the red blood cells from inflammation, glutathione contributes to the overall health and quality of our red blood cells.

By controlling inflammation at the cellular level, glutathione contributes to the overall health of our cells. And healthier cells mean a healthier and stronger you.

Inflammation can also occur at other cells such as muscle cells. In the case of degenerative arthritis, the cells that comprise the cartilage are inflammed. This inflammation causes pain to anyone who has arthritis.

In summary, the benefits of glutathione as the body's "master antioxidant" are as follows:

   1. MORE ENERGY
   2. CELLULAR DETOXIFICATION
   3. STRONGER IMMUNE SYSTEM
   4. FASTER RECOVERY FROM EXERCISE
   5. HEALTHIER, PROTECTED CELLS

This list, by the way, is inconclusive. The benefits of increased glutathione levels to your body is endless.

source: http://www.glutathione-for-health.com/glutathione-benefits.html

tone kulit lebih rata on 1st month

27 October 2010

caught in chat lol

Jerawat no more, Just 1 and half week

Testimony Terbaru, Faster Results

26 October 2010

Latest Testi :D

24 October 2010

Tab EX: Medium - Fair Skin, Glow just takes 2 weeks :)



23 October 2010

Aerin: Dahulu & Sekarang hehe

 
Dahulu - kulit agak gelap dan parut jerawat jelas kelihatan
Sekarang - agak flawless dan cerah yaaahhoooo :D

Soalan Lazim

FAQ
EX Radiance Activator
 
Adakah halal dan selamat?
Halal. Hanya asas tumbuhan digunakan dalam kandungan minuman kecantikan EX Radiance Activator ini. Tiada sumber haiwan. Selamat, tiada kesan sampingan.

Sesuai untuk siapa?
Sesuai untuk semua jenis kulit, wanita dan lelaki berusia 16 tahun keatas.

Ada pantang?
Tiada pantang, boleh diambil bersama produk lain. Boleh diminum semasa haid.

Cara Pemakanan:
Sekali sehari, diminum sebelum tidur atau selepas sarapan, untuk hasil yang cepat, minum dua kali sehari, selepas sarapan dan sebelum tidur.

Berapa lama untuk melihat hasil:
Hasil boleh dilihat dalam 2 minggu (jika dimimum 2 kali sehari, maka hasil dalam seminggu)

Apakah khasiat EX Radiance Activator:
1. Memberikan dan menaikkan seri seluruh kulit melalui teknologi protein IllumiCel Complex.
2. Mencerahkan kulit, mengurangkan kesan parut.
3. Menghalang radikal bebas dan melambatkan penuaan kulit, badan, rambut dan kuku.
4. Menyegarkan dan menegangkan kulit
5. Mengecilkan pori, mengawal pengeluaran sebum dan menghalang jerawat
6. Memperbaiki struktur kulit menjadikannya lebih halus dan licin

Khasiat berganda
Berbeza dengan produk lain, sepeket EX Radiance Activator mempunyai kandungan kaya khasiat seberat 15gram, berbanding dengan produk lain yang rata-rata hanya seberat 5gram per paket.

Rasa EX Radiance Activator
EX Radiance Activator juga adalah merupakan minuman yang sedap diminum berbanding setengah produk yang mempunyai bau tersendiri.

Harga & bungkusan
RM130 / pek (setiap pek mengandungi 20 sachets EX Radiance Activator

22 October 2010

Outstanding In Kurungs

FB Notes
by Aerin Johan on Thursday, October 21, 2010 at 5:59pm

(off topic a bit but still, klu nak outstanding kulit kena bersih bercahaya hehe)


Febuari lepas saya membuat kelas istemewa untuk staff dibawah jagaan saya supaya mereka tahu bagaimana memilih warna dan design untuk kelihatan outstanding dari orang lain. ‘Stand out from the crowd’ the title itself suffice to clarify the class.

Bagi wanita melayu, atau in general wanita Malaysia, berbaju kurung adalah merupakan sesuatu yang basic dalam budaya berpakaian sehari-hari.  Ibarat ‘dress’ kurung kini digayakan dengan pelbagai rekaan dan warna, terutamanya kurung untuk majlis majlis atau perayaan tertentu. Sayangnya ramai mengeluh sudah kehabisan idea atau inspirasi untuk berbaju kurung, and worst kurung dianggap ketinggalan zaman dan hanya untuk special occasion.

Not ME. Kurung is always my favorite dress. For me, kurung sentiasa mengeluarkan my elegan & classy aura. Bukan sebab faktor ketinggian ataupun berkulit cerah – tetapi disebabkan skill memilih dan memadan warna. – menjadikkan saya lebih outstanding (wahhh..) bila berbaju kurung :D

Idola saya untuk fashion dengan baju kurung sememangnya Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah. Mungkin ramai yang tidak perasan Baginda sentiasa kelihatan anggun dan cantik serta outstanding in kurungs.  Terutamanya bila didalam gambar, OMG sangat classy – go ahead google it now, and you will get my point. Nyata, baginda tidak pernah tidak outstanding berbaju kurung.

Well, again, it’s a skill. Skill untuk kelihatan outstanding berbaju kurung. I strongly believe in this kata orang-orang tua ‘lebih banyak ilmu yang dikongsi, maka akan lebih banyak lagi rezeki dan ilmu yang akan kamu dapat’ bukanlah tunjuk pandai, tapi sekadar berkongsi supaya dunia ini lebih indah dengan wanita-wanita yang outstanding in kurungs and glowing like angels from heaven (Thanks TAB! Ehehe).

Wokeh lets start now. Rahsianya terletak pada warna dan corak kain, bukannya Sworvaski Kristal yang ada pada kain tersebut ye. If u want to be outstanding, remember this 4 rules:

Rules no 1:
Kain bercorak abstrak & berwarna campuran hijau, biru, oren dan merah ialah outstanding.
Contoh:

 

Rules no 2:
Kain yang warna asasnya hijau daun pisang, biru laut, merah hati, kuning terang, unggu-jingga (warna-warna florescent) secara automatik ialah outstanding.
Contoh:

Rules no 3:
Kain asasnya warna pastel bercorak warna outstanding (sila lihat warna kat rules no 2) juga dalam kategori outstanding
Contoh:


Rules no 4:
Kain yang asasnya warna grey, hitam dan warna-warna pucat lain dengan corak warna dull (selain warna outstanding) ialah big no-no (tak outstanding langsung!)
Contoh:


As simple as that je to be outstanding, tak banyak keje pun just mata yang sharp & skill pandai bermain warna. Selain tu, pastikan kulit bersih berseri-seri supaya warna yang outstanding itew lagi nampak cantik dan menyerlahkan si pemakai - dengan itu - TTAB sedia untuk memberikan anda yang terbaik untuk kecantikan dan keremajaan kulit :)

So kepada yg belum membuat persediaan untuk rayja haji, apalagi? Hehe..

p/s: warna outstanding bukanlah warna untuk kelihatan atau 'control' ayu lol. :P

aerin.johan@gmail.com
facebook.com/aerin.johan

Suka sangat dengar positive feedback :D




21 October 2010

Abadikan Seri Pengantinm

Oleh Aerin Gabor, ditujukan kepada bakal-bakal ratu sehari.
'Demi cinta & ikatan suci, semoga berkekalan sepanjang hayat'
24 sept 2010
email:    aerin.johan@gmail.com
Ini kerana dalam setiap majlis perkahwinan, pengantin perempuanlah menjadi tumpuan lensa kamera, mahupun mata tetamu majlis.


Persiapan diri sebelum melangkah ke alam perkahwinan amat penting buat bakal pengantin, lebih-lebih lagi pengantin perempuan.  Ini kerana dalam setiap majlis perkahwinan, pengantin perempuanlah menjadi tumpuan lensa kamera, mahupun mata tetamu majlis.
Memilih konsep majlis atau perkhawinan kebiasannya diserahkan kepada bakal pengantin perempuan.

Peredaran masa dalam perkembangan fesyen perkhawinan tempatan memberikan pelbagai pilihan gaya untuk bakal pengantin, kadang kala juga, kepelbagaian pilihan ini menjadi suatu bentuk ‘stress’ kepada bakal ratu sehari. Masa akan banyak dihabiskan dalam merancang majlis perkhawinan, oleh itu, pengantin perempuan seringkali mengabaikan kesihatan dan kecantikan diri dari dalam. Solekan tebal yang dikenakan oleh mak andam pada hari perkhawinan tidak dinafikan boleh menyembunyikan lingkaran lesu bawah mata, mahupun memberi sedikit seri pada wajah yang lesu, tetapi akan dapat dikesan oleh mata kasar tetamu, dan ini akan lebih jelas apabila gambar perkhawinan siap dicetak kelak.

Penjagaan rapi perlu dilakukan untuk memiliki kulit dan badan yang cantik,  Kemunculan pelbagai jenis rawatan kulit untuk bakal pengantin seperti mandi lulur, mandi susu, dan sebagainya adalah antara rawatan yang biasa didengar untuk mendapatkan seri dihari berlangsungnya majlis. Namun tidak ramai yang mengutamakan rawatan kecantikan dari dalam untuk kelihatan lebih menawan di hari persandingan. Petua mengamalkan jamu untuk kekal sihat dan cantik bagi bakal pengantin mungkin biasa didengar sebelum menjejak melinium dan melalui kecanggihan teknologi kini memudahkan kita untuk menikmati amalan ini dalam bentuk yang mudah dan praktikal.

Selain mengamalkan diet yang seimbang untuk memperolehi bentuk badan dan kulit sihat berseri, makanan tambahan seperti vitamin dan nutrisi penting perlu dititik beratkan, terutamanya kepada bakal pengantin yang tinggal di kota yang dipenuhi dengan pencemaran dan stress. Tablet kesihatan dan kecantikan Tathion Tab misalnya, dapat melindungi sel badan daripada ancaman-ancaman persekitaran yang akan membuatkan kulit kusam dan tidak bermaya. Selain itu, tablet ini juga memberikan faedah kecantikan kulit dengan mencerahkannya, memberikan sinar dan seterusnya menaikkan seri kulit dengan sepantas 3 minggu. Penggunaan yang berterusan dapat melambatkkan proses penuaan kulit, dengan faedah nyahtoksin dan sifat melawan radiasi bebasnya. Faedah kepada sel-sel manusia juga dapat memberikan kesihatan yang berpanjangan.

Maklumat lanjut berkenaan tathion Tab klik link dibawah:
http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=32849

Tablet kecantikan yang dihasilkan daripada L- Glutathione* gred perubatan tertinggi  ini mampu memberikan anda kecerahan dan seri/glow kulit yang amat ketara, selain dapat mengurangkan jerawat, parut jerawat dan tompok hitam, melambatkan penuaan kulit, mengecilkan liang roma, meningkatkan elastik dan kehalusan kulit. Kesan kecantikkan kulit dapat dilihat seawal 3 minggu pengambilan tablet ini. kulit akan menjadi lebih cerah, halus dan bercahaya. Ia juga menyeratakan warna kulit seluruh badan. Pigmentasi berlebihan seperti bintik-bintik gelap, parut dan melasma juga dapat dikurangkan secara dramatik. Pengambilan yang berterusan pula terbukti dapat memelihara fungsi tubuh selain melambatkan proses penuaan.

*Glutathione adalah merupakan asid amino yang dihasilkan badan manusia melalui hati dan berfungsi sebagai antioksidan, membantu untuk mengelakkan kerosakan radikal bebas pada sel-sel manusia. Glutathione penting untuk membuat DNA, protein, dan zat lain dalam tubuh. Glutathione membantu menyingkirkan karsinogen (sebatian penyebab kanser) dan toksin selain penting untuk fungsi kekebalan tubuh. Beberapa makanan sepeti buah-buahan, sayuran, dan daging juga mengandungi glutathione.

Menjaga kesihatan dan kecantikan dari dalam amat penting untuk mendapatkan kulit, fizikal dan wajah yang berseri seri, bukan sahaja khusus untuk majlis perkhawinan, malahan untuk sepanjang hidup seorang wanita – demi cintamu kepada keluarga, suami & anak-anak.

Model: Emma Emilio Escobar & pasangan

Testi 20-21 Okt 2010

How Skin Whitening Pills Can Be Used to Alter Complexion

By Jitesh Arora

Kimberly Jones, better known as Lil Kim, the female American singer and Rapper, has been allegedly caught using skin whitening pills to achieve a fairer skin tone. The sudden changes in her skin complexion can easily be seen and compared in her photographs available all over the internet.

Glutathione is a type of tri peptide containing amino acids and can be found in all body cells of a living organism. It is considered to be one of the best anti oxidizing agents known to mankind because it shields the body from a large variety of diseases and ailments, but, with age, the glutathione producing capability of the body cells diminish due to pollutants, drugs, stress, smoking or food habits which damage the cellular system of the body, and this leads to depleted levels of glutathione in the body.

Usage of Glutathione does not have any particular negative side effects because; the whitening of the skin is the only side effect which Glutathione has.

The glutathione skin whitening pills have many health benefits too. Consumption of glutathione pills can help in fighting the diseases and ailments listed below:

1) infertility in men
2) human immunodeficiency virus (HIV)
3) cancers
4) cataracts
5) thyroid problems
6) liver problems caused by alcohol consumption, heavy metals and toxins
7) chronic fatigue
8) heart disease caused due to bad cholesterol
9) multiple sclerosis
10) Alzheimer disease
11) Parkinson's disease
12) arteriosclerosis

Moreover, the reduced form of Glutathione, known as L-glutathione, is absorbed by the body much easily, is used widely by many celebrities to attain healthy and fairer skin. By taking the required amount of dosage of L- Glutathione, one can easily achieve lighter skin tones. The speed of this whitening process varies from person to person depending upon the rate of metabolism and chemical functioning of the body. After the process begins the skin becomes healthier and shinier than before, and within a few days your skin complexion will become noticeably fairer, however, authentic glutathione supplements and preparations can work wonders for anyone and this is the reason most glutathione consumers are urged to buy the supplements from authentic and reliable dealers.

The glutathione skin whitening pills have many benefits and some of them are listed below:

1) they preserve health
2) promoted long life
3) stops aging process
4) improves immunity
5) Helps in synthesizing and repairing of DNA
6) Removes nicotine from the body.

L-Glutathione pills have the ability to lighten dark pigmentations on the skin such as scars, dark underarms, freckles, etc. as it reverses metabolism of melanin therefore converting dark pigmentations to light pigmentations.

Glutathione has been proven to be 100% effective in whitening skin so the effect is guaranteed.

Article Source: http://EzineArticles.com/?expert=Jitesh_Arora

Lebih berseri dari dahulu - comparison okt 2009 - okt 2010

Okt 2009

 uneven tone, dark & acne

Oct 2010
Glow glow glow glow glow hehe

19 October 2010

:D lebih cerah & glowing

Lagi Latest happy sangat :D

:D 18 Oct 2010

18 October 2010

Testi 18 Oct 2010 - x sampai seminggu dah berkesan

17 October 2010

New Testi 15-17 Oct 2010



10 October 2010

Testi Jerawat Dah Hilang :) & Testi Positif lain 5/10/2010



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09 October 2010

Testi 8 Oct 2010

05 October 2010

Kecantikan Universal

6 tahun menceburi bidang kerjaya mengkhusus pada komunikasi dan perhubungan awam, banyak mendedahkan saya kepada erti kecantikan seorang wanita di mata lelaki. Subjektif? benar, mengikut selera masing-masing. Tapi apa yang bakal anda baca, mungkin akan mengubah pandangan anda terhadap kecantikan buat selamanya.

Sering saya tekankan kepada rakan-rakan cantik itu hanyalah bonus (bulih?) Hidung mancung, tinggi lampai, ikal mayang, montok adalah merupakan definisi kecantikan lumrah, namun hakikatnya, itu hanyalah bonus kepada wanita yang memilikinya. Fitrah manusia yang sentiasa mencari kesempurnaan kerap mengundang stress kepada wanita, ditambah pula dengan tekanan dan sogokan daripada imej-imej cantik ideal daripda media massa. Kurus, tinggi, sexy.. ditambah pula dengan ‘bad couple-relationship yang sedia ada’ OMG, aku stress!

Anda mungkin sudah biasa mendengar, melihat & mengalami sendiri rakan-rakan adam anda membuat komen-komen (belum lagi lirik & ekor matanya yang mengekori) nakal kepada seorang wanita total stranger - ‘eh lawa siut..’ – walhal kita sendiri tidak tahu lawa tang mana.. hehe.. tiada yang outstanding padanya di mata kita. Betul, cuba lihat (atau tanya) dari sudut pandangan lelaki, anda pasti tahu dimana kecantikannya: tawa sopannya, gerak gerinya, lirik matanya, senyumannya, manis bahasanya dan yang pasti kulitnya yang gebu dan glowing (tetap promote hehe).. kenyataan yang pahit ditelan, lelaki akan sentiasa memerhatikan mereka yang gebu kulitnya, dan barulah kecantikan bodynya (ikut taste memasing ye).. dan jika menepati citarasanya mungkin akan memasang niat untuk mengenalinya.. (lulus evaluation pertama),

Jika evaluation pertama sudah lulus bagi si adam, kini step kedua pula. Dia akan memerhatikan dan mendalami ‘jiwa’ si dia (anggaplah si dara sudah terbeli ‘minyak’ si abang..hehe) penilaian akan dilakukan melalui isi perbualannya, gerak gerinya, budi bahasanya, tawa lembutnya..yes, takes time, mybe 2-3 tahun, dan jika lulus.. walimatulurus le jawabnye.

Sifat dan sikap penyayang, smart, lemah lembut, manja yang natural serta sentiasa memastikan dirinya wangi dan terurus, pandai bergurau & mengambil hati pasangan, pandai merias dan menjaga kecantikan kulit, kebersihan & kesihatan diri,  baik hati dan sopan santun, semua ini tiada kena mengena dengan kecantikan fizikal, namun kebenarannya, inilah kecantikan universal yang dicari oleh setiap adam di bumi ini, yang akan sentiasa merinduimu, memuja diri mu hingga ke akhir hayat.

P/s: Jangan terpengaruh pada lagu neyo- beautiful monster - percayalah tiada lelaki yang inginkan raksasa (bersikap ganas, pemarah, tejerit-telolong, jahat, kejam etc..) yang cantik sebagai teman hidupnya...kih3x

Ikhlas – aerin.johan@gmail.com

latest testi 4-5/10/2010


03 October 2010

Testmoni paling latest skali 3 Okt 2010

02 October 2010

Testmoni paling latest 2 Okt 2010