26 September 2010

Mengapa Perlu Cantik?

Kecantikan adalah sesuatu yang universal, bak kata orang tua-tua, tepuk dada tanya selera. Rata-rata ramai lelaki bersetuju kecantikan utama yang perlu dipancarkan oleh seorang yang bergelar wanita adalah dari segi kecantikan kulitnya, bukan paras rupanya atau bentuk badannya. Sang uda sudah tentulah mahu melihat, membelai dan menikmati kulit pasangannya yang halus, bersih, cerah dan bercahaya. Buktinya, seringkali dilihat adam teruja melihat betis yang cerah gebu apabila kain kebaya terselak sedikit bila seorang wanita itu berjalan. Bahkan kecantikan itu sendiri menjadi salah satu faktor utama dalam pemilihan bakal isteri selepas agama dan keturunan.

Namun kehidupan seharian yang terdedah kepada pencemaran dan juga faktor genetik keturunan membuatkan ramai wanita sudah tidak mampu memiliki kulit yang sempurna yang menjadi igauan setiap adam yang memandang. Wanita tidak kisah berbelanja berlebihan untuk mendapatkan kulit yang sempurna, bebas dari sebarang cela – terutamanya produk penjagaan kulit dan alat solek. Ramai yang tidak sedar bahawa untuk mendapatkan kulit cantik sempurna, penjagaan & rawatan dari dalam adalah amat penting supaya khasiatnya dipancarkan pada kulit wajah yang berseri-seri. Namun berapa kerat sangatlah wanita yang prihatin kepada rawatan dalaman ini. Perlu diingat, kecantikan itu berpunca dari dalam, dan menjaga dan membelai kulit dari luar hanyalah usaha sampingan dan tidak berkekalan.

Produk-produk seperti makanan tambahan membanjiri pasaran ibarat cendawan tumbuh selepas hujan, namun masih ramai yang mengeluh kerana tidak mendapat hasil seperti yang dijanjikan.. Tidak dinafikan, tambahan zat dan mineral penting seperti vitamin C, A & kalsium penting untuk tubuh manusia, terutamanya wanita. Sering kali protein diabaikan kerana tidak banyak pendedahan dan ilmu disebarkan akan kepentingan zat protein ini. Jika dahulu jamu merupakan sumber awet muda jika diamalkan tatkala usia masih muda, dan perubahan zaman memaksa penghasilan tablet dan makanan tambahan yang banyak bagi menggantikan jamu-jamu tersebut.

Tab EX adalah merupakan sebatian protein glutathione gred terbaik yang berfungsi menjaga pertumbuhan sel-sel badan daripada serangan radikal bebas, selain memberi kebaikan-kebaikan lain seperti kesihatan yang berkekalan dan kulit yang bersih bercahaya. Fungsi nyah toksin contohnya, berupaya merawat dan mengeringkan jerawat pada kulit dengan pantas, selain ianya dapat mencerah dan meratakan warna kulit disamping menegangkan kulit serta menambahkan tenaga. Bukan sahaja untuk kulit yang cantik, malahan untuk mendapatkan kebaikan anti penuaan dan lain-lain lagi keperluan wanita kini untuk menjadi cantik. Kini menjaga dan mencantikkan diri amat senang sekali. Konsep unik Tab EX semua dalam satu ini menjadikan rutin seharian men jadi lebih mudah dan cepat.  

Ratusan wanita telah mencuba dah kekal setia dengan Tab EX ini. Seri jelas terpancar di wajah dan kulit mereka. Anda bila lagi?